Ik wil een nieuwe tuin

Eerste gesprek

De eerste stap naar uw gewenste tuin, maakt u door een geheel vrijblijvende eerste afspraak te maken. Ik kom dan bij u aan huis om de situatie en mogelijkheden te bekijken en bespreken.

Tijdens dit gesprek kunt u uw wensen en verlangens kenbaar maken. Aan de hand van deze gegevens ga ik dan aan de slag om de door u gewenste tuin te ontwerpen. Want uw tuin is natuurlijk uw visitekaartje.

Ontwerpontwerptekening

De basis van een tuin is een goed ontwerp! Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of wilt u een bestaande tuin ingrijpend aanpassen, dan is een goed plan onontbeerlijk.

Uiteraard zijn wij bekend met de meest gangbare tuinstijlen. Of het nu om de boerderij stijl, de moderne, de formele, de oosterse of de natuurlijke stijl gaat, alle mogelijkheden komen in aanmerking. De mogelijkheden, zijn mede door de inbreng van hout, steen en water eindeloos en verrassend.

Een goed ontwerp kost natuurlijk tijd en tijd is geld. Hierdoor zijn wij dus genoodzaakt om het ontwerp in rekening te brengen. De kosten hiervoor bedragen € 250,-. Laat u het ontwerp van de tuin door ons volledig uitvoeren dan zijn de ontwerpkosten volledig gratis.
Als u zelf wilt meewerken in de uitvoering van uw tuin, (wat natuurlijk mogelijk is) dan krijgt u 50 % van de ontwerpkosten vergoed.

Aanleg

Grofweg valt de aanleg van een tuin te verdelen in de volgende fases:

 

Grondwerk

Portfolio1

Dit betekent vaak dat de tuin gespit zal worden met een kraan tot een diepte van pakweg 1 meter. Dit gebeurt om eventuele storende lagen in de structuur van de grond te doorbreken. Dit proces is zeer belangrijk om een goede groei en bloei van  de planten te kunnen garanderen. De kraan kan ook alvast de bestratingvakken ontgraven en geel zand inbrengen. Tevens kan er een eventuele vijver uitgegraven worden. De aanleg van een eventuele sproei-installatie, grondkabel voor verlichting, bestrating, pergola’s,’tuinmuurtjes, bloembakken, schutting, vijver en wat verder nog meer nodig is om uw droomtuin te creëren.

Bestrating

Keramiek-1000x395[1]

Bestrating is onontbeerlijk in uw tuin om van A naar B te komen, of om een terras te maken waar u kunt genieten van al het moois om u heen en in uw vrije tijd bij te komen van de dagelijkse beslommeringen. Voor alle stenenmaterialen (bestrating natuursteen, tuin inrichtingelementen) hebben we een vaste leverancier, die een showtuin bezit waar u de uitgekozen materialen kunt bekijken.

Inrichting

Nieuws1

Het plaatsen van de levende materialen. De hagen, bomen, heesters, coniferen en vaste planten. De opzet van de beplanting is om een groen winterbeeld te krijgen, met daaromheen het hele jaar door afwisselende bloeiperiodes van de diverse planten.